Zapytaj lekarza

7 4 2 , 1 8 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Nieprawidłowe parametry w wyniku morfologii krwi

Chciałabym prosić o ocenę morfologi . Wbc 5.0 Rbc 4,3 Hgb 13,1 Hct 39,6 Mcv 92 Mch 30,48 Mchc 33,1 RDW 11,4 norma 11,5 -14,0 Plt 218 Mpv 10,0 Pdw 18,8 norma 8-18 Pct 0,22 Neu % 42,1 norma 50-70 Lym % 48,1 norma 25-45 MON % 7,7 Eos % 1,9 Bas % 0,2 Aly %2,2 norma 0,0 1,5 Lic %1,3 Neu 2,12 norma 2,25-7,35 Lym 2,42 MON %0,39 Eos 0,1 Bas 0,01 Aly 0,11 Przy przekroczonych normach podalam prawidłowe parametry reszta w normie, prosze o interpretacje .kobieta lat 19
KOBIETA, 41 LAT ponad rok temu

Zatrucia grzybami - metody leczenia

W przypadku zatrucia grzybami może dojść do poważnego zniszczenia wątroby, a wtedy konieczne może być wykonanie dializy wątroby. Na czym polega taki zabieg? Wyjaśnia to toksykolog, dr Piotr Burda.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy