Zapytaj lekarza

7 4 2 , 2 5 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik morfologii krwi i powiększona wątroba u 6-miesięcznego dziecka

Witam, oto wyniki mojego 6 m-cznego synka. Mocz jest w normie, martwi mnie morfologia. WBC 18,9 [6-15], RBC norma, HGB norma, HCT norma, MCV norma, MCH norma, MCHC 32,2 [28-32], RDW norma, PLT 471 [140-440], MPV norma, NEU% 13,8 [21-55], EOS% 12,4 [0-5], BAS% norma, LYM% 70,10 [25,00-70,00], MON% norma, ALY% norma, LIC% norma, NEU norma, EOS 2,34 [ 0-0,4], BAS norma, LYM 13,26 [2-8], MON norma. Alat i CRPLX norma. Dziecko ma wyczuwalnie powiększoną wątrobę. Czekam na USG. Proszę o interpretację.
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Badanie moczu na ciała ketonowe

Ciała ketonowe pojawiają się, m.in. jeżeli organizm nie otrzymuje wystarczającej ilości pokarmu na pokrycie zapotrzebowania energetycznego. Dlatego też w profilaktyce powinno stosować badanie krwi na obecność ciał ketonowych ? można je zrobić w domu lub w laboratorium.

Lek. Marta Gryszkiewicz
84 poziom zaufania

Witam, wyniki badań krwi interpretować można tylko i wyłącznie w oparciu o dane kliniczne oraz PEŁEN wynik badania. Proszę skonsultować wyniki z lekarzem pediatrą, który zlecił wykonanie badania.

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, doświadczenie zdobywała w kraju, jak i za granicą.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy