Zapytaj lekarza

7 4 0 , 3 5 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Nieprawidłowe wyniki biochemii krwi do interpretacji

Witam serdecznie. Mam 58 lat i strasznie zaniepokoiły mnie wyniki biochemii krwi, ponieważ są zbyt wysokie. Bardzo proszę o ich interpretację. Jest to dla mnie niezmiernie ważne. *OB- 50 mm / 1h przy normie <15 *glukoza 103mg/dl ( 70-99) *cholesterol 319mg/dl (140-200) *HDL 102mg/dl(40-80) *TG 196mg/dl (40-140) CRP 4,3 mg/l (0,0-8,0) LDL 178 mg/dl (35-130).
KOBIETA, 58 LAT ponad rok temu

Badania krwi - monocyty

Monocyty są to komórki układu krwinek białych, znajdujące się w szpiku kostnym. Ich wartość określa się na podstawie klasycznej morfologii. Więcej szczegółów wyjawia nam lek. Łukasz Kowalski.

Brzmi jak zespół metaboliczny. Trzeba z lekarzem się spotkać.

Specjalista chorób wewnętrznych. Członek Międzynarodowego Stowarzyszenia Boreliozy i Chorób Odkleszczowych (ILADS). Specjalizuje się głównie w leczeniu przewlekłych infekcji oraz chorób odkleszczowych.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy