Zapytaj lekarza

7 4 0 , 1 2 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Objawy nadczynności tarczycy mimo dobrego wyniku TSH

Dzień dobry, Mam sporo objawów nadczynności tarczycy, pomimo wyniku TSH 1,3 (normy: 0,27-4,2). W rodzinie są problemy z tarczycą. Powinnam robić dodatkowe badania, coś jeszcze może dawać takie same objawy? Dwa lata temu miałam TSH 1,73; FT4 1,15 (normy: 0,93-1,7); anty TPO 5,3 (normy: do 34), czyli wszystko ok. Teraz mam też testosteron w górnej granicy normy (48,04 dla norm 8,4-48,1). Kobieta, 25 lat
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Witam. Myślę że w tej sytuacji przede wszystkim powinna Pani skonsultować się ze specjalistą endokrynologiem który przeprowadzi bezpośrednie badanie i zweryfikuje konieczność pogłębiania diagnostyki.

Rezydentka w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy