Zapytaj lekarza

7 3 6 , 8 7 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy poziom TSH może się tak szybko zmieniać?

Witam, mam pytanie o TSH, wynik z 28.07 (na czczo jeśli ma to znaczenie) 5,5 (norma do 4,2 na wynikach) zrobiłam też fT4 - 1,15 (normy 0,93-1,7) , byłam u endokrynologa z tymi badaniami, usg wykazało lekki stan zapalny, dostałam Eutyrox 25. Ale zanim go zacznę brac miałam powtórzyć TSH oraz zrobić aTPO i aTG. Wyniki z dziś (na czczo): TSH 2,18 (normy 0,27-4,2) aTPO 23,1 aTG 10,1. Próbuje skontaktować się z lekarzem bo niby wyniki prawidłowe... Co z tym TSH czy samo może tak skakać?
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy