Zapytaj lekarza

7 4 0 , 7 5 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy takie wyniki wskazują na chorobę Hashimoto?

Witam byłam na badaniu USG tarczycy. Lekarka podejrzewa chorobę Hashimoto, tarczyca jest sina. Zleciła mi badania. Dzisiaj odebrałam wyniki, ale lekarka jest na urlopie i dopiero za 3 tygodnie wraca, proszę o pomoc w zinterpretowaniu wyników. W nawiasie podane normy przy wynikach TSH 1,85uIU/ml (0,27-4,2) FT3 3,41pg/ml (2,0-4,4) FT4 1,17 ng/dl (0,93-1,7) ATPO 16,6 IU/ml (<34) ATG 15,92 IU/ml (<115)
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy