Zapytaj lekarza

7 3 6 , 9 0 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy takie wyniki badań wskazują na Hashimoto?

Choroba Hashimoto? Witam, Rok temu stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy. Poziom TSH wynosił 3,7. Dostałam lek Euthyrox w dawce N25. W grudniu ubiegłego roku w trakcie leczenia skontrolowałam poziom TSH, WYNIK 4,2 - zwiekszono mi dawkę na euthyrox N75 – połowa tabletki. Podczas kolejnej kontroli kazano mi wykonać badania pod kątem choroby Hashimoto. Wyniki jakie dostałam: TSH- 1,45 (0,270-4,200) TF 3 – 3,05 (2-4,40) FT4- 1,70 (0,93-1,71) ATG - 10,4 (0,0-115) ATPO - 10 (<34)
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy