Zapytaj lekarza

7 4 2 , 4 3 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Odruch wymiotny a zakażenie Helicobacter pylori

Witam serdecznie, mam żołądek kaskadowy oraz zapalenie błony śluzowej jego jak i dwunastnicy. Gastroskopia wyk. w żołądku żółć i bakterię helicobacter pyroli. Po ok. 8. minutach jedzenia obiadu i kolacji mam nieustanne odruchy wymiotne, chyba, że jem bardzo powoli. Rano odruch wymiotny następuje jeszcze szybciej. Gryząc żółty ser przy pustym żołąd. także mam odruch wymiotny oraz lepiej zn. mleko bez laktozy. Bardzo proszę o ogól. diagn. oraz o odp czy przy kol. gastrosk. popr. o wyk. wycinków?
MĘŻCZYZNA, 22 LAT ponad rok temu

Ryzyko związane z gastroskopią

Gastroskopia to badanie wykonywane w celu oceny stanu układu pokarmowego. Czy może być ono dla nas niebezpieczne? Zapoznaj się z wypowiedzią eksperta na ten temat.

Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! Podane nieprawidłowości w obrębie żołądka jak najbardziej mogą być przyczyną opisanych objawów. Sugeruję dalsze leczenie pod okiem specjalisty gastrologa.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy