Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 2 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Podejrzenie PCOS po USG

Lekarz podejrzewał u mnie PCO po zrobieniu USG. Badania w 3 dc: LH 12,09 mlU/ml (norma - f. pęcherzykowa 2,4-12,6) FSH 5,42 mlU/ml (norma -faza folikularna 3,50-12,50) DHEAS 198,70 ug/dl (norma 20-24 lat 148-407). W 21 dc Prolaktyna 270,6 ulU/ml (norma 102-496) Progesteron 1,79 ng/ml (faza lutealna 1,70-27) Androstendion 3,87 ng/ml (norma 0,40-4,10) DHEA 22,92 ng/ml (norma 1,30-9,80). Oraz wcześniej Testosteron 32,60 ng/dl (norma 8,40-48,10). Miesiączki w normie. Dziękuję za odp.
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Czy w ciąży należy jeść za dwoje?

Wyniki potwierdzają PCO. Proszę zgłosić się do swojego ginekologa po dalsze zalecenia.

Doświadczona specjalistka w dziedzinie ginekologii i położnictwa. Specjalizuje się w leczeniu nietrzymania moczu i atrofii pochwy. Wykładowca Laser and Health Academy.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy