Zapytaj lekarza

7 4 0 , 2 5 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Podwyższone limfocyty i obniżone neutrocyty

Mam 32 lata 164 wrostu i 53 kg wagi, podwyższone limfocyty 48,9% (20-45), monocyty-9,6 %(3.0-8.0) i obniżone neutrocyty 37,6%(45-70) oraz podwyższony cholesterol 259mg/dl(120-200) TSH 3,32(0,27-4,20) ft3 4,51(3,10-6,80) ft4 16,14 (12-22). Reszta wyników morfologi jest w normie.Jestem ciągle zmęczona, śpiąca , obolała i nie mogę się skupić. Co mogą oznaczać takie wyniki?
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Badania krwi - erytrocyty

Erytrocyty to krwinki czerwone i są podstawowym składnik morfologiczny krwi. Pełnią ważną rolę w wymianie gazowej niezbędnej w naszym życiu. Ich ilość zależy od wieku i wielu innych czynników. Dowiedz się czy twoje wyniki są prawidłowe.

Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! Podane wyniki nie wskazują na żadne konkretne nieprawidłowości. Ze względu na podwyższony cholesterol sugeruję modyfikację diety oraz zwiększenie aktywności fizycznej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy