Zapytaj lekarza

7 4 0 , 2 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Pomoc w interpretacji wyników FSH i LH

Witam! Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników FSH i LH, badania zostały wykonane w 4 dniu cyklu. Dodam, że miesiąc wcześniej odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Mam 21 lat. FSH wynik badania :14,19, Faza folikularna 2,9 - 7,0, faza lutealna 1,2 - 8,8, po menopauzie 35,0 - 151,0. LH wyniki badania: 4,92, faza folikularna 0,5 - 10,5, faza owulacyjna 18,4 - 61,2, faza lutealna 0,5 - 10,5, po menopauzie 8,2 - 40,8.
21 LAT ponad rok temu

Wstyd nie zapytać - ciąża bez opryszczki

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Witam!

Najlepiej byłoby, gdyby udała się Pani z wynikami badań do ginekologa. Z podanych badań można wywnioskować tylko tyle, że ma Pani podwyższony poziom FSH, zaś poziom LH jest w normie. Nie wiem, z jakiego powodu wykonano badania i jakie są Pani dolegliwości (podejrzenie niedostatecznej funkcji hormonalnej jajników, brak miesiączki?)... Proszę udać się do lekarza, który zlecił badanie.

Pozdrawiam!

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy