Poziom przeciwciał ANTY TPO i ANTY TYG

Witam robilam wynik tsh (norma 0,51-4,30 iIU/mL moj: 4.64). Lekarz kazal mi zrobic P/CIALA ANTY TPO , P/CIALA ANTY TG i FT4 . Wlasnie je odebralam : TPO (norma <35,0 IU/ml ) moj 9,81 TG (norma <115 IU/ml) moj 12,56 FT4 (norma 12,0-22,0 pmol/l) moj 13,21 Z tego wynika ze wszysto okay ? czy moze nie ? :) Mam 19 lat
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Kofeina nie pomaga wytrzeźwieć

Witam,
Polecam wizytę z tymi badaniami u lekarza, który zlecił wykonanie tego badania. Taki wynik nie jest zły, nieznacznie podwyższone TSH z innymi parametrami w normie może jednak świadczyć o subklinicznej niedoczynności tarczycy. Żeby jednak to stwierdzić, prócz wyników trzeba jeszcze zaobserwować odpowiednie objawy, także zapraszam do Twojego lekarza.

0
Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Wyniki są w normie. W zależności od objawów występujących u Pani konieczne jest dalsze odpowiednie postępowanie terapeutyczne. Proszę koniecznie udać się do lekarza zlecającego powyższe badania.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty