Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę udać się z wynikiem do pulmonologa który po zebraniu wywiadu i badania fizykalnego będzie w stanie zinterpretować owe badanie, bez takich podstawowych informacji nie jest to możliwe. W badaniu spirometrycznym są na wynikach wykresy, któe stanowią istotną część badania...
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak odczytać badanie spirometrii? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Interpretacja spirometrii u 20-latki – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wyniki spirometrii przy alergii wziewnej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wyniki spirometrii u 24-latka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Spirometria u 24-latki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Kaszel i duszności a badania spirometrii – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Wyniki spirometrii u 20-latka – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Interpretacja wyników spirometrii u 23-latki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Proszę o interpretację wyników spirometrii. – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jaki jest prawidłowy wynik spirometrii? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Spirometria w diagnostyce chorób obturacyjnych
Trwa 10-15 minut i jest jednym z najprostszych a z
Badania w astmie - badanie podmiotowe, przedmiotowe w astmie
Badania w astmie są niezbędne, aby móc ją właściwi
Badania diagnostyczne w astmie - badnie PEF, spirometria
Astma jest chorobą przewlekłą utrudniającą oddycha