Prośba o interpretację wyników morfologii 20-latki

Proszę o interpretacje wyników morfologii : WBC :6.7 <4.0- 10.0> ; RBC: 4.72 <3.80- 6.00> ; HGB: 12.5 <12.0- 18.0> ; HCT: 38.7 < 37.0-55.0> ; PLT: 287 < 140- 440> ; PCT:224 <100-500> ; MCV: 83 <80-99> ; MCH: 32.4 <27.0-33.0> ; MCHC: 32,4 <31.5-37.0> ; RDW: 14.8 <10.0-15.0> ; MPV: 7.8 <6.5-11.0> ; PDW: 15.7 <10.0-18.0> ; DIFF: %LYM: 47.8 <20.0-45.0> ; %MON: 6.1 < 3.0-14.0> ; GRA:46.1 <40.0-70.0> ; #LYM:3.2 <1.4-3.5> ; #MON:0,4 <0.3-1.5> ; #GRA: 3.1 <2.5-7.0>
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu

Badania krwi - AIAT

AIAT to inaczej aminotransferaza alaninowa. Jest to enzym wątrobowy, który bierze udział w przemianach białek. Czego dotyczy badanie? Jakie są prawidłowe wyniki ? Dowiedz się, oglądając film.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty