Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 2 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznacza wynik badania krwi u 32-latki?

Witam.Oto wyniki badań, proszę o interpretacje. WBC-10.0 norma 3.5-10.0 LYM tyś 2.90 norma 1.20-3.20 MON tyś 0.40 norma 0.30-0.80 GRA tyś 6.7 norma 1.2-6.8 LYM% 29.3 norma 17.0-48.0 MON % 4,3 norma 4.0-10 GRA% 66,4 norma 43-76.0 rbc 4.60 norma 3.80-5.80 HGB 14.6 norma 11-16,5 HCT 42,1 norma 35.0-50.0 MCV 92 norma 80-97 MCH 31,7 norma 26.5-33,5 MCHC 34,6 norma 31.5-35.0 RDW 13,2 norma do 10.0-15.0 PLT 335 norma 150-390 MPV 9.1 norma 6.5-11.0 PCT 0.3 norma.Nerwy.Objawow brak. Leczone nadcisnienie.
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Badania krwi - TSH

Wahania TSH stają się coraz powszechniejsze. Czym tak naprawdę jest? TSH to skrót odnoszący się do poziomu tyreotropiny we krwi . To podstawowe badanie, gdy chcemy sprawdzić, czy tarczyca prawidłowo funkcjonuje.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy