Zapytaj lekarza

7 4 2 , 4 8 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co znaczą te podstawowe badania krwi?

Interpretacja wyników krwi. Kobieta 28 lat Proszę o interpretację podstawowych wyników KRWI. W nawiasie będą warotscie ref. OB 5 (0 - 12) WBC 5.78 (4.6 - 10.00) RBC 4.48 (4.10 - 5.00) HGB 12.9 (12.00 - 15.5) HCT 38.9 (38.0 - 44.0) MCV 86.8 (81.0 - 99.0) MCH 28.8 (26.5 - 33.5) MCHC 33.2 (31.5 - 37.5) PLT 120 (150 - 390) PONIŻEJ NORMY! RDW-SD 39.9 (37.0 - 54.0) RDW-CV 12.9 (11.0 - 16.0) PDW 24.5 (9.0 - 17.0) POWYŻEJ NORMY! MPV 14.4 (9.0 - 13.0) POWYŻEJ NORMY! P-LCR 56.0 (13.0 - 43.0) POWYŻEJ NORMY! PCT 0.17 (0.17 - 0.35) NEUT 3.94 (1.50 - 7.0) LYMPH 1.26 (1.00 - 3.70) MONO 0.48 (0.00 - 0.70) EO 0.08 (0.00 - 0.40) BASO 0.02 (0.00 - 0.10) NEUT% 68.2 (37.0 - 82.0) LYMPH% 21.8 (20.0 - 50.0) MONO% 8.3 (0.0 - 14.0) EO% 1.4 (0.0 - 5.0) BASO% 0.3 (0.0 - 1.0) GLUKOZA 98 (60 - 99) CRP 5.0 (0.0 - 10.0)
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Badania krwi - bilirubina

Sprawdź czym jest bilirubina! Czy masz ją w normie? Jakie są przyczyny jej wysokiego stężenia w organizmie? Dowiedz się szczegółów, ponieważ jej nadmiar może prowadzić do żółtaczki.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy