Zapytaj lekarza

7 4 0 , 8 2 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki morfologii krwi i TSH u 18-latki

Witam, proszę o analizę wyników morfologii i TSH. Kobieta,18 lat,jedyna dolegliwość to problemy z żyłami-pajączki, częste siniaki TSH 4.57/0.25-5.0 WBC 4.9/4.0-12.0 LYM 2.7/1.0-5.0 MON 0.5/0.1-1.0 GRA 1.7/2.0-8.0 LYM% 54.8/25.0-50.0 MON% 10.8/2.0-10.0 GRA% 34.4/50.0-80.0 RBC 4.46/4.0-6.20 HGB 13.2/11.0-17.0 HCT 42.0/35.0-55.0 MCV 94.2/80.0-100.0 MCH 29.6/26.0-34.0 MCHC 31.4/31.0-35.5 RDW 13.1/10.0-16.0 PLT 288/150-400 MPV 8.0/7.0-11.0 PCT 0.230/0.150-0.500 PDW 15.1/10.0-18.0
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Badania krwi - AIAT

AIAT to inaczej aminotransferaza alaninowa. Jest to enzym wątrobowy, który bierze udział w przemianach białek. Czego dotyczy badanie? Jakie są prawidłowe wyniki ? Dowiedz się, oglądając film.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy