Zapytaj lekarza

7 3 7 , 0 5 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Proszę o interpretacje wyników morfologi i moczu - jestem w zaawansowanej ciąży

Witam, bardzo proszę o interpretację moich wyników badań morfologii. Jestem już prawie w 6 miesiącu ciąży, a te wyniki bardzo mnie zaniepokoily i nie wiem, co oznaczaja :( WCB: 9.8 103/mm3 (3,5-10.0), RBC: 3.36 L, 100/mm3 (3.80-5.80,) HGB:10.8 L g/dl (11.0-16.5,) HCT: 32.5 L % (35.0-50.0), PLT: 306 103 /mm3 (150-390), PCT: 268 % (.100-.500), MCV: 97 um3 (80-97), MCH: 32.3 pg (26.5-33.5), MCHC: 33.4 g/dl (31.5-36.0), RDW: 13.9 % (10.0-15.0), MPV : 8.8 um3 (6.5-11.0), PDW: 12.6% (10.0-18.0), WBC Flags: G2, DIFF: %LYM: 22.7% (17.0-48.0), %MON: 6.1 % (4.0-10.0), %GR : 71.2% (43.0-76.0), #LYM: 2.2 103/mm3 (1.2-3.2), #MON: 0.5 103/mm3 (0.3-0.8,) #GRA: 7.1 H 103/mm3 (1.2-6.8). Wyniki badan moczu: SG 1.025, LEU + NIT + ERY neg, PRO ślad, ASC neg, GLU norm, KET neg, UBG neg, ph 5, weryfikacja mikroskopowa LEU. 10-20, ER.ŚW. 0-1, BAKT. b.licz.
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Krwawienie w ciąży - przyczyny i postępowanie

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

Witam!

Wyniki wskazujś na niewielką niedokrwistość.

Ponadto wyniki badania moczu wraz z lekko podwyższoną liczbą granulocytów obojętnochłonnych wskazywać mogą na zakażenie układu moczowego.

Doradzam niezwłoczną wizytę u lekarza.

Pozdrawiam

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy