Zapytaj lekarza

7 3 9 , 8 5 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak odczytać moje wyniki badań morfologii?

Witam serdecznie! Odebralam wyniki morfologii, są chyba zle. O czym moga świadczyć? Wbc 3,86 10^9/l norma 4.00-10.00 (L) Rbc 4,14 10^12/l norma 4.00-5.00 Hgb 10.68 g/dL norma 12.0-16.0 (L) Hct 33,6 % norma 37.0-47.0 (L) Mcv 81.0 fL norma 80.0-97.0 Mch 25.8 pg norma 27.0-34.0 (L) Mchc 31.81 g/dL norma 33.0-36.0 (L) Rdw 17.3 % norma 11.0-15.0 (H) Plt 203 10^9L norma 150-450 Pct 0.21 % norma 0.12-0.36 Pdw 18.0 % norma 11.5-21.0 Mpv 10.2 fL norma 6.1-11.0 Neu% 54.3 % norma 45.0-70.0 Lymph% 36.7 % norma 20.0- 45.0 Mon% 5.5 % norma 2-8 Eos% 3.1 % norma 1.0-5.0 Baso% 1.3 % norma 0.0-1.0 (H) Neu 2.06 10^9/L norma 1.80-7.00 Lymph 1.42 10^9/L norma 1.0-4.50 Mon 0.21 10^9/L norma 0.10-0.90 Eos 0.12 10^9/L norma 0.02-0.70 Baso 0.050 10^9/L norma 0.001-0.200
KOBIETA, 27 LAT 12 miesięcy temu

Badania krwi - stężenie białka całkowitego

Białka są odpowiedzialne głownie za utrzymanie objętości krwi krążącej, transport wielu substancji, także odporność immunologiczną i zapalną. Więcej o białkach opowie lek. Łukasz Kowalski.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy