Zapytaj lekarza

7 4 2 , 7 8 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Przyjmowanie jodu w związku z problemami z tarczycą

Witam. Mam 26 lat, w wieku 16 przyjmowałam jodid w związku z problemami z tarczycą. Po roku przestałam brać leki i zapomniałam o chorobie. Niestety od dłuższego czasu widzę u siebie typowe objawy niedoczynności tarczycy - uczucie chłodu, zmęczenie, zła pamięć i koncentracja, senność itp. Pół roku temu robiłam ogólne badania, TSH 3,80 przy normie 0,250-5,000, cholesterol 5,71 przy 3,7-5,3. Czy powinnam się martwić i zrobić jakieś jeszcze badania w kierunku tarczycy? Jeśli tak, to jakie?
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Natalia Ulewicz Dietetyk, Olsztyn
57 poziom zaufania

Witam,
Proszę zbadać cały profil
Tsh, ft3, ft4,
Do tego witamina D metabolit 25(oh).
Samo badanie tsh o niczym nie świadczy, ale jest w górnej granicy normy.
Po zrobieniu wyników, proszę o kontakt mailowo, pomoge.
Ulewicznatalia@gmail.com

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy