Zapytaj lekarza

7 2 5 , 5 7 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Ryzyko ciąży przy stosowaniu spirali miedzianej i przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych Microgynon

Witam serdecznie. Mam założoną spiralę miedzianą Nova T380A i stojuję tabletki microgynnon.. Czy ryzyko zajścia w ciąże istnieje???
ponad rok temu

Nieregularne miesiączki

Lek. Jacek Ławnicki
82 poziom zaufania

Witam!
Żadna metoda antykoncepcji nie jest w stu procentach skuteczna. Jednak w przypadku dwóch metod, które Pani stosuje zajście w ciążę jest wysoce nieprawdopodobne.

Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, stażysta w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Lublinie
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy