Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Bez badania lekarskiego ciężko jest coś więcej powiedzieć. Proponuje udać się do lekarza rodzinnego.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Stosowanie leków na alergię – odpowiada Piotr Pilarski
- Stosowanie leków przeciw alergii podczas karmienia piersią – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jakie zastosować leki bez recepty przy alergii na chwasty? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co stosować na alergię na pyłki – odpowiada Małgorzata Panek
- Czy to jest jakaś alergia? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Alergia na leki a obrzęki języka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zaostrzenie objawów alergii – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nieleczona alergia wziewna a możliwe następstwa – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy te guzy mogą być spowodowane alergią? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak odróżnić anginę od alergii? – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
artykuły
Lekarze ponoszą ryzyko kary finansowej za wypisywanie leków refundowanych dla uchodźców. Dr Sutkowski: "Ta ustawa jest do bani"
Lekarze obawiają się, że jeśli wypiszą receptę na
Miała nietypowe objawy raka płuc. Lekarz uznał, że to alergia na orzechy
Jacqueline Richardson miała opuchniętą szyję i bol
ENTitis - właściwości, skutki uboczne, dostępność i cena
ENTitis to preparat o charakterze dietetycznym. Je