Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę ponownie udać się do lekarza zlecającego powyższe leczenie. Bez badanie ciężko jest coś więcej powiedzieć.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Mokry kaszel od roku u 31-latka – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Mokry kaszel u dziecka w nocy – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Mokry kaszel i nadmiar wydzieliny z dróg oddechowych a wyniki badań – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy kaszel może być objawem alergii? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co może być przyczyną mojego mokrego kaszlu? – odpowiada
- Przewlekły kaszel u rodzeństwa – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jak leczyć ten kaszel z żółtą flegmą? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Mokry kaszel i ból w klatce piersiowej – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Jak leczyć ten uciążliwy kaszel u dziecka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy mogę mieć astmę? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Pulmonolog - czym się zajmuje, leczenie chorób, badania, wizyta
Pulmonolog to lekarz, który zajmuje się diagnozowa
Kaszel alergiczny: przyczyny, objawy, leczenie. Jak go rozpoznać?
Kaszel alergiczny u dziecka i dorosłego potrafi up
Kaszel suchy i mokry - poznaj różnice i sposoby leczenia
Męczy Cię uporczywy kaszel? Drapanie w gardle utru