Zapytaj lekarza

7 4 0 , 1 8 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Stosowanie leku Xarelto a zabieg kardiowersji

Forum Medyczne › Kardiolologia Niedawno zdiagnozowano u mnie migotanie przedsionków.Zalecenie ze szpitala Warfin przez cztery tygodnie Niestety Warfin nie pomógł w uzyskaniu prawidłowej wartości INR .Wynik wachał sie w jednym tygodniu 0,9 a za dwa tygodnie 3,51 .Lekarz Poz zmnienił mi Warfin na Acenokumarol Od dwóch tygodni jestem na Xarelto przy którym nie trzeba badać INR.Nie wiem tylko czy znowu muszę czekać te cztery tygodnie brania leku ,czy moge już teraz rezerwować termin kardiowersji.
KOBIETA, 48 LAT ponad rok temu

Migotanie przedsionków a udar mózgu

Jednym z najpoważniejszych zaburzeń powodowanych nieprawidłowym funkcjonowaniem układu sercowo-naczyniowego, jest udar mózgu. Prof. Janina Stępińska informuje o powiązaniu migotania przedsionków z udarem mózgu.

Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

Może Pani już teraz umawiać się na zabieg kardiowersji (podejrzewam, że termin oczekiwania i tak będzie wahał się w okolicy miesiąca).

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy