Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udać się do lekarza dermatologa lub lekarza podstawowej opieki medycznej. Po wstępnym badaniu będzie można coś więcej powiedzieć i zalecić odpowiednie dalsze postępowanie.
Należy udać się do lekarza poz, jeśli będzie potrzeba lekarz zleci odpowiednie badania.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak pozbyć się swędzenia skóry? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Płaskie plamy i swędzenie skóry na plecach i ramionach – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie skóry na całym ciele oraz pęcherzyki wypełnione wodą – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czerwone krosty na ciele u 18-latka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Natręctwa zwiazane ze swędzeniem skóry u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może być przyczyną swędzenia skóry? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Swędzenie skóry i uczulenie całego ciała – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie skóry a możliwość wykluczenia ziarnicy – odpowiada Lek. Elżbieta Pobratyn
- Swędzenie skóry i wysypka – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co oznaczają swędzące krosty na nogach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
artykuły
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Nietypowe objawy COVID-19. Sine usta, skóra i paznokcie mogą pojawić się nawet u ozdrowieńców
Od kilku miesięcy wiadomo, że zmiany skórne mogą b
Pokrzywka ostra
Pokrzywka ostra jest diagnozowana wówczas, gdy swę