Zapytaj lekarza

7 1 6 , 9 3 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Sztuczna zastawka dwudzielna a lot samolotem

Dzień dobry,mam chcialam zapytac ;mam sztuczna zastawke dwudzielna 4 lata,zazywam warfin raz dziennie 10 ,moj wskaznik pomimo tego zawsze utrzymuje sie pomiedzy 1,5 a 2,5 teraz mam problem poniewaz mam tylko 0,90 dzisiaj wzielam 10 warfinu i clexane 100mg,do tego alertek poniewaz jestem uczulona na slonce,martwi mnie to ze od tyg czasu na palcu duzym u stopy lewej pojawilo sie zasinienie nie boli mnie to ,nie wiem co mam zrobi i chcialam zapytac czy moge leciec samolotem ,dziekuje ,pozdrawiam
KOBIETA, 38 LAT ponad rok temu

Jak wygląda farmakologiczne leczenie nadciśnienia tętniczego?

Prognozy podają, iż w 2025 roku na całym świecie, 1,5 miliarda osób będzie chorować na nadciśnienie tętnicze. W przypadku wystąpienia tej dolegliwości, można poddać się leczeniu farmakologicznemu, o czym opowiada dr Piotr Gryglas, kardiolog.

Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! Sam fakt posiadania sztucznej zastawki nie jest przeciwwskazaniem do lotu samolotem. O szczegółach powinna Pani jednak porozmawiać z lekarzem prowadzącym leczenie. Lekarz powinien także ocenić opisane zasinienie. A propos INR... Wartość 0,9 wymaga korekty leczenia.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy