Testy alergologiczne u 3-letniego dziecka

moje dwie córki 3 i 4 lata nieprzerwanie od kwietnia chorują, mają katar, suchy kaszel. alergolog zaproponował nam testy skórne punktowe. corki wczesniej brały hitaxe. na dwa tygodnie przed testami przestalam im to dawac. kiedy byłam już w trakcie robienia testow okazalo sie ze tesciowa przez 3 dni podala im aerius poniewaz wystapilo uczulenie po ukaszeniu komara. dzien przed testem nie braly nic. czy jest szansa ze te testy będa wiarygodne
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty