Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wielce Szanowna Pani ! Prosze planowac ciążę tak, aby pierwsze jej 3 miesiące nie byly w okresie maja - sierpnia . Z wyrazami szacunku Marek Bulsa
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Katar sienny pod koniec września? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy muszę stosować Rupafin? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Odczulanie dziecka przy uczuleniu na kurz – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co może znaczyć częste kichanie u dziecka? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Uczulenie na kurz u dzieci – odpowiada Milena Lubowicz
- Czy powinnam odczulać dziecko i jak to odczulanie przebiega? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Uczulenie na spaliny, czy to w ogóle możliwe? – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Jakie w tej sytuacji mogę brać leki na alergię? – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Leczenie astmatyczne u dziecka z alergią – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- W jaki sposób zapobiec kolejnym nawrotom anginy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Katar sienny - charakterystyka, przyczyny, objawy, diagnostyka, leczenie
Katar sienny (Allergic rhinitis) bywa określany na
Jesienne pułapki dla alergików, czyli co uczula o tej porze roku?
Jesień alergików Szacuje się, że aż 40 proc. Polak
Alergia w ciąży
Alergia jest chorobą najczęściej o podłożu genetyc