Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jeżeli pomaga Miflonide to wskazywałoby to jednak na astmę.ASO nie ma nic wspólnego z alergią -wskazuje na przebytą infekcję paciorkowcową
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Podwyższony poziom ASO u 10-latki – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Mokry kaszel i nadmiar wydzieliny z dróg oddechowych a wyniki badań – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Duszności i wyksztusanie żółtej plwociny – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Kaszel w wyniku zmęczenia u 3-latki – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Czy dobry wynik spirometrii wraz z próbą rozkurczową wyklucza astmę? – odpowiada dr hab. n. med. Piotr Korczyński
- Przewlekły kaszel i nawracające zapalenia płuc i oskrzeli – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Nocny kaszel u syna od dwóch miesięcy a skierowanie na badania alergiczne – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Mokry kaszel od roku u 31-latka – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Co powoduje przewlekły kaszel? – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy to objawy astmy oskrzelowej? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
artykuły
Pulmonolog - czym się zajmuje, leczenie chorób, badania, wizyta
Pulmonolog to lekarz, który zajmuje się diagnozowa
Jak leczyć astmę oskrzelową?
Astma oskrzelowa to uciążliwa i poważna choroba, k
Wybudza ze snu między trzecią a piątą nad ranem. Od objawów do diagnozy mija siedem lat
Eksperci alarmują: w Polsce nadal jest gigantyczny