Zapytaj lekarza

7 4 2 , 5 2 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wysoki poziom estradiolu i leczenie Hashimoto

Bardzo sie martwie moim wysokim poziomem estradiolu. Norma w fazie luteinalnej jest 161-774pmol/L a ja mam wynik 1300. LH 2.4 (1-11 norma), FSH 2.1 (2-8), Testosteron 0.6( 0.3-1.7) .Badanie bylo robione w 22 dniu cyklu. Cykl trwal 26 dni . Cylke mam raczej regularne, dodam ,ze od 5 miesiecy staramy sie o dziecko. Od dwoch lat lecze sie na hashimoto. Czy to moglo niec wplyw na tak wysoki poziom estradiolu?
KOBIETA, 35 LAT ponad rok temu

Najlepszy moment na zajście w ciążę

Estradiol ocenia się w pierwszej fazie cyklu, 3- 5 dnia cyklu. Proponuję powtórzyć badanie.

Specjalista w dziedzinie ginekologii i położnictwa. Posiada wieloletnie doświadczenie w diagnozowaniu i leczeniu najczęstszych chorób ginekologicznych.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy