Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Prosze pójść do lekarza POZ
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wyciskanie czarnej kropki z zaczerwienieniem dookoła – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznacza zaczerwienienie po ugryzieniu psa? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Jak leczyć aftę na podniebieniu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co mogą oznaczać czerwone, swędzące plamki po ugryzieniu przez owada? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Zaczerwienienie po usunięciu znamienia na pośladku – odpowiada Mgr Katarzyna Pielak
- Pęcherz, zaczerwienienie i świąd po ugryzieniu – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Jak postępować w przypadku ugryzienia przez kota? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy ugryzienie może skończyć się boreliozą? – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Ból z boku głowy na drugi dzień po spożywaniu alkoholu – odpowiada Lek. Irena Oryńska
- Czy jest możliwe, że to ugryzienie było od meszki? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski