Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
najpierw niech pani zrobi badania alergiczne panel pokarmowy ige swoiste z krwi.
tam wszystko wyjdzie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta i żywienie osoby ze skazą białkową – odpowiada Mgr Maria Ochmańska
- Skaza białkowa - jaka dieta? – odpowiada Agnieszka Kuczewska
- Skaza białkowa u 10-miesięcznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Agnieszka Białek-Dratwa
- Podejrzenie skazy białkowej u niemowlęcia a eliminacja nabiału z diety matki karmiącej – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Skaza białkowa a jedzenie tuńczyka z puszki – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Czy przy skazie białkowej można jeść soję? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Spożywanie żółtka a skaza białkowa – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Żywienie dziecka ze skazą białkową – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Jak leczyć skazę białkową u dziecka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Żywienie dziecka z podejrzeniem skazy białkowej – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
artykuły
Skaza białkowa u dorosłych - co warto wiedzieć?
Skaza białkowa u dorosłych to rodzaj alergii pokar
Skaza białkowa u niemowląt - przyczyny, objawy, leczenie, karmienie piersią
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, które
Skaza białkowa - atopowe zapalenie skóry, objawy, karmienie piersią, leczenie
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, która