Czy bakterie w chlebie mogą być szkodliwe?

Witam ostatnio kupiłam chleb z czerwonymi plamami jak później wyczytałam w Internecie były to bakterie Serratia marcescens. Niestety z niewiedzy chleb został zjedzony. Chciałabym się dowiedzieć czy mam powody sie martwić. Dodam że dzieci są w wieku szkolnym a ja jestem w 8 miesiącu ciąży. Proszę o odpowiedź. Bardzo się martwię. Pozdrawiam
KOBIETA, 35 LAT ponad rok temu

AspaT

AspAT czyli aminotransferaza asparaginianowa ? czyli enzymy wątrobowe. Dowiedz się jakie są normy AspAT, gdzie występuje i o czym może świadczyć wzrost tego enzymu w organizmie.

Lek. Michał Lenard
80 poziom zaufania

Te bakterie stanowią element fizjologicznej flory jelitowej, są nieszkodliwe dla człowieka. Pozdrawiam!

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty