Czym charakteryzuje się trądzik różowaty?

Trądzik to nie tylko krostki, które pojawiają się podczas okresu dojrzewania. Może on przybierać również inną postać. Obejrzyj filmik i dowiedz się, czym charakteryzuje się trądzik różowaty.

Redakcja abcZdrowie
98 poziom zaufania

Wpływu spożywania węglowodanów, tłuszczów i białek na wywołanie lub zaostrzanie trądziku nie udało się potwierdzić w badaniach. Wydaje się więc, że, jeśli taka zależność w ogóle istnieje, to ma ona małe znaczenie.

0

Wielu pacjentów po odstawieniu mleka widzia znaczna poprawę (warto przeprowadzić próbę na 2-3 tygodnie). Polecam też odstawić ketchup, majonez, jest też wiele teorii na temat drobiu. Wszystko oczywiście to względy indywidualne- dlatego trzeba testować.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty