Mięso ekologiczne
Dzień dobry,
w taki sposób faktycznie można poprawić funkcjonowanie stawu kolanowego. Aczkolwiek w momencie kiedy staw już nie boli zalecałabym zredukowanie częstości spożywania takiego wywaru do ok 2-3 razy w tygodniu. W takiej zupie jest bardzo dużo puryn i może dojść do odkładania się kwasu moczowego w małych stawach oraz mogą takie potrawy nadmiernie obciążać żołądek - są ciężkostrawne.
Pozdrawiam
Dopóki ma Pan poziom kwasu moczowego we krwi w normie, to spokojnie można korzystać z takich wywarów oraz z mięsa bogatego w kolagen. Faktycznie wpływa na stan naszych stawów. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta przy podwyższonym poziomie kwasu moczowego we krwi – odpowiada Mgr Natalia Mogiłko
- Refluks żołądkowo-przełykowy a zupy na zakwasie – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Czy awokado jest jedynym produktem spożywczym, który dostarcza kolagenu? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Dieta dla osoby chorej na dnę moczową – odpowiada Mgr Natalia Łasek
- Dieta dla osoby z przewlekłym zapaleniem trzustki – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy można jeść ryby codziennie? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Zupa z kurczakiem na kolację – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie owoce można jeść po OZT? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie zupy mogę jeść po zdiagnozowaniu nefropatii IgA? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Co powinien jeść biorca szpiku po zabiegu? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
artykuły
Dieta przy dnie moczanowej - charakterystyka, korzyści, jadłospis
Dna moczanowana określana jest również jako artret
Przepis na odchudzający koktajl bananowy. Działa cuda!
Koktajl bananowy - składniki Sieć podbija nowy tre
Leczniczy wywar z kości — właściwości i przepis
Rosół z kury to domowy sposób na przeziębienie. Ła