Produkty, które powinny być zawsze na talerzu razem
zimne potrawy mogą zwiększać jedynie wydatek energetyczny
ponieważ enzymy działają w temp. 37 stopni, organizm ogrzewa treść pokarmową aby zoptymalizować proces trawienia,
zimna woda schładza organizm, ale nie spala kalorii
pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wykonywanie brzuszków a spalanie kalorii – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Zapotrzebowanie na kalorie a odchudzanie – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
- Spalanie kalorii u 25-latki – odpowiada Mgr inż. Kinga Kryska-Domańska
- Dzienne spalanie kalorii u 15-latki – odpowiada Roma Wojtewicz
- Spalanie kalorii a tycie – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zwiększenie kalorii a wzrost wagi – odpowiada MichaĹ Kurek
- Czy to prawda, że żeby schudnąć trzeba spalać więcej kalorii niż się spożyło? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Czy smażony produkt osiąga więcej kalorii? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Zawartość kalorii w produktach żywnościowych – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy masturbacja przyczynia się do spalania kalorii? – odpowiada Mgr Karolina Piotrowska