Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?
Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.
Witam serdecznie,
nie ustosunkuje sie to Pana pytania odnośnie ziemi okrzemowej, ale co z pewnością mogę polecić to zastosowanie zdrowej diety, odpowiednio dobranej do postawionego sobie celu budowy masy mięśniowej. W jadłospisie powinna być odpowiednia ilość białka. Posiłki należy jadać regularnie. Ważne jest także co jemy przed i po treningu.
W razie dodatkowych pytań lub zainteresowania konsultacją zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy ziemia okrzemkowa może utrudnić mi przybieranie na masie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jaką dietę stosować, aby nabrać masy mięśniowej? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Co mam zrobić, aby nabrać trochę masy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak przytyć, aby nabrać masy? – odpowiada Mgr Bartosz Kulczyński
- Jak szybko i efektywnie nabrać masy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy bieganie pomoże mi w nabraniu masy mięśniowej? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Jakie ćwiczenia na przybranie masy mięśniowej? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Co może sprawiać, że nie zwiększa się masa mięśniowa? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Ćwiczenia na orbitreku a rozrost mięśni – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy spożywanie energetyków może zaburzyć przyrost masy mięśniowej? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Suplementy diety z kreatyną nie powinny być sprzedawane nieletnim
Wiele amerykańskich sklepów ze zdrową żywnością po
Mniej smalcu, więcej oliwy z oliwek. Jak zmieniło się nasze podejście do przyjemności z jedzenia?
Częściej sięgamy dziś po pieczywo pełnoziarnis
Piękne zdjęcia posiłków na Instagramie zwiększają ryzyko rozwoju zaburzeń odżywiania
Większość z nas lubi jeść. Dla niektórych przygoto