Które produkty są bezpieczne przy alergiach skórnych?

Moj narzeczony ma bardzo duze problemy z roznymi alergiami objawiajacymi sie wysypkami w stylu pokrzywki lub wypryskami na twarzy, glownie od pokarmow. W testach nie wyszly mu zadne alergie. Wprowadzilam mu scisla diete i uznalam ze bedziemy powoli wprowadzac wszystkie produkty tj. Jajka gluten orzechy czy owoce aby dowiedziec sie co go uczula. Co moze teraz jesc? Jakie produkty sa bezpieczne i mało alergiczne ?
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty