Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Podane drobnoustroje jak najbardziej mogą występować w mące i powodować zaostrzenia choroby. Proszę pozostać pod stałą opieką alergologa/pulmonologa.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak się pozbyć tego problemu z kichaniem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Odczulanie mąki pszennej a proszek do pieczenia i soda oczyszczona – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy da się normalnie żyć z insulinoopornością? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Co oznacza Candida Albicans wynik 80? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Duszność i pieczenie oczu w astmie – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Czy pszenica jest modyfikowana i niezdrowa dla organizmu? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Astma i ataki duszności – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy warto robić badania w kierunku nietolerancji glutenu przez niemowlę? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Leki sterydowe w astmie – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Nawracająca grzybica układu pokarmowego u 3,5-latki – odpowiada Lek. Beata Babińska-Olejniczak
artykuły
Alergia na pszenicę, żyto i ryż
Alergia na pszenicę, żyto i ryż to rodzaj nadwrażl
Wybudza ze snu między trzecią a piątą nad ranem. Od objawów do diagnozy mija siedem lat
Eksperci alarmują: w Polsce nadal jest gigantyczny
To choroba 4 mln Polaków. Nowe badania wskazują, że nieleczona astma zwiększa ryzyko zawału i udaru
Nowe badania opublikowane na łamach "Journal of th