Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
witam,
mam nadzieje ze jest juz po wizycie i rozwiazano problem.
Pozdrawiam,
lek. A. Witkowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Podejrzenie pokrzywki, świądu oraz alergii – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy pokrzywka może być wywołana alergią na grzyby i pleśnie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia na roztocza a wysypka – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Podejrzenie łuszczycy i alergia skórna na roztocza – odpowiada Lek. Alicja Adaszewska
- Z czego może wynikać moja wysypka? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Katar i kaszel a alergia na pleśń – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Astma i alergia na pleśń i roztocza – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jakie są objawy alergii na sierść kota? – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Jak objawia się alergia na cytrusy? – odpowiada Mgr Iwona Jakubiak
- Alergia na nikiel a wysypka w obrębie skóry – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Pomarańczowe plamy na dłoniach - skąd się biorą i jak się ich pozbyć?
Pomarańczowe plamy na dłoniach to zarówno objawy a
Jaką choinkę wybrać? Część z nich może niekorzystnie wpływać na zdrowie
Sztuczne choinki wydają się być tańczą alternatywą
Alergia na pleśnie - objawy, diagnostyka, leczenie
Alergia na pleśń może dotyczyć zarówno dorosłych,