Właściwości kwasów omega-3
Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.
Witam,
Najwazniejsze to wyeliminowanie dwóch produktów:
PSZENICY (wszystkie produkty PSZENNE, zawierające mąke pszenna, wszystkie)
oraz
CUKRU (w każdej postaci, jako dodatki)
a także kwasów tłuszczowych typu TRANS.
Dieta bazujaca na zdrowych produktach, warzywach, dobrych tluszczach, białku.
Ograniczenie węglowodanów do minimum.
Witam,
poproszę wysłać do mnie @ to prześlę Pani pełną listę: ceborska@food-diet.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co mogę jeść na cukrzycę typu II? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Dieta przy cukrzycy typu 2 i krwiaku mózgu – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jak dobierać produkty w cukrzycy? – odpowiada Mgr Agata Przytuła
- Czy makaron ma niski indeks glikemiczny? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jaka dieta dla 83-latki chorej na cukrzycę typu 2? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Indeks glikemiczny a leczenie cukrzycy – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Jakie produkty mają niski indeks glikemiczny? – odpowiada Mgr Małgorzata Piszewska
- W jaki sposób posługiwać się indeksem glikemicznym? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Pomiar cukru we krwi po zdiagnozowaniu cukrzycy – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- O czym informuje indeks glikemiczny żywności? – odpowiada Mgr Aleksandra Józwik
artykuły
Czym jest glikemia poposiłkowa?
U osób z prawidłową tolerancją glukozy poposiłkowa
Indeks glikemiczny (IG) - charakterystyka, korzyści zdrowotne, produkty
Indeks glikemiczny (IG) to skala, która ocenia, ja
Tak utrzymasz cukier w ryzach. Te 3 zasady warto zapamiętać
Chcesz uniknąć gwałtownych skoków cukru we krwi? W