Właściwości kwasów omega-3
Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.
Najlepiej udac się do dietetyka, aby ustalił dla Pana dietę.
Poza tym prosze dbac o regularny ruch, wysiłek, odżywiać się poprostu zdrowo, jeść regularie 5 posiłków, nie objadac się, nie jeść słodyczy, nie przesadzać z owocami, jeść produkty mało przetworzone, ciemny chleb, makaron, ryż...
Witam proponowałbym udać się do dietetyka który na podstawie wywiadu żywieniowo-zdrowotnego ułoży indywidualny jadłospis.;pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy gdy zwiększę kaloryczność, waga jeszcze bardziej podskoczy? – odpowiada Mgr Monika Wrzos
- Zapotrzebowanie organizmu na węglowodany – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Węglowodany a dieta – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Ilość węglowodanów w diecie reducyjnej – odpowiada Roma Wojtewicz
- Co jeść na noc zamiast białego sera? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Zatrzymana miesiączka przy odchudzaniu – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Spożywanie makaronu podczas diety – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jakie produkty są węglowodanami a jakie białkami? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy przytyję, jedząc makaron i ryż? – odpowiada Mgr Magdalena Maciejewska
- Jak to możliwe, że pomimo diety waga ani drgnie? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
artykuły
Jak utrzymać formę podczas kwarantanny? Oto 6 prostych sposobów na zrzucenie zbędnej wagi
Raczej niewiele osób może się pochwalić tym, że ep
Skrobia - rodzaje, właściwości i zastosowanie, skrobia w żywności
Skrobia to substancja roślinna, klasyfikowana jaka
Powoduje nagły skok cukru we krwi. Ekspert: Krótka droga do cukrzycy
Wielka Brytania walczy z kryzysem, liczba osób cho