Różnice pomiędzy tyciem na zdrowych tłuszczach a tyciem z powodu zwiększonego apetytu

czym się różni tycie na zdrowych tłuszczach od tycia takiego normalnego ? głownie chodzi mi na przykladach bo każdy mi mowi ,ze jest róznica..
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Wskazówki dla grzybiarzy

Witam. "Złe" tłuszcze, czyli tłuszcze pochodzenia zwierzęcego mają tendencję do odkładania się w ścianach naczyń w postaci blaszek miażdżycowych, co przyczynia się do powstawania groźnych dla życia schorzeń układu sercowo-naczyniowego (zawały, udary). "Dobre" tłuszcze, czyli tłuszcze pochodzenia roślinnego mają natomiast właściwości ochronne przed tego rodzaju zdarzeniami.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty