Źródła nienasyconych kwasów omega-3
Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.
Witam,
każda zbyt duża ilość może w jakimś stopniu szkodzić. :) Dobrze byłoby, aby oprócz papryki w Pana diecie pojawiały się też inne warzywa. Szczególnie zachęcam do pomidorów i kapusty kiszonej.
Pozdrawiam
Ewa Ceborska
https://www.facebook.com/FoodDiet
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy warto pić wody smakowe? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Przybieranie na wadze z powodu złego odżywiania i picia dużych ilości alkoholu – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Dieta przeciwgrzybicza – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Rak wątroby a dieta i surowe warzywa – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Jak najlepiej spożywać pomidory? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Warzywo i owoc z zawartością największej ilości potasu – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Jak łączyć warzywa? – odpowiada mgr Michał Wrzosek
- Kiszona kapusta a uszkodzenie wątroby – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Wprowadzenie dużej ilości ciemnych owoców i warzyw do diety – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie produkty spożywać w celu oczyszczenia organizmu? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
artykuły
Jedzenie odtruwające wątrobę. Sięgnij po te warzywa i owoce
Naturalne oczyszczanie wątroby Wątroba przyjmuje
Uważaj na te produkty. Możesz cały dzień spędzić w toalecie
Co wywołuje biegunkę? Niektóre osoby mogą bez prob
Antyoksydanty - rodzaje, właściwości, źródła przeciwutleniaczy w diecie
Antyoksydanty (przeciwutleniacze) to grupa związkó