Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. Taki objaw jest dość niecharakterystyczny. Możliwe jednak iż jest to objaw infekcji.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wyleczyć pieczenie języka? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Przyczyny zajadów a domowe ich leczenie – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Zaczerwieniona końcówka języka u 4-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Pieczenie czubka języka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co może oznaczać ból i pieczenie języka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Podejrzenie uczulenia na substancje – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Interpretacja wyniku badania hormonów tarczycy – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Bóle w okolicy prawego uda a witaminy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Słodkawy posmak na języku – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Uczulenie na nikiel i chrom a stosowanie suplementów – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Kakosmia - przyczyny, objawy, diagnostyka i leczenie
Kakosmia to jedno z zaburzeń węchu, które polega n
Jesienna profilaktyka z laboratoriami DIAGNOSTYKA
Materiał prasowy Diagnostyka **Czy wiesz, że jesi
Milgamma - charakterystyka i cel stosowania, przeciwwskazania, działania niepożądane
Milgamma jest lekiem stosowanym w terapii chorób u