Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Nadmierna wilgoć w pomieszczeniu może dawać objawy podrażnienia. Nie można jednak mieć alergii na wilgoć.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Duszności a diagnozowanie alergii – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jak zwalczyć alergię na psa? – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Czy w sytuacji alergii na roztocza, możemy mieć w domu psa? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy w kontakcie z alergenem organizm walczy sam z alergią? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Jak leczyć astmę oskrzelową spowodowaną alergią? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zmiany skórne a zawilgocenie w domu – odpowiada Lek. Robert Jan Chmielewski
- Czy alergia może przejść samoistnie? – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Czy katar to skutek wilgoci? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Ucisk w górnej części nosa a alergia – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Kiedy można zachorować na alergię pyłków? – odpowiada Lek. Ewa Drzewiecka
artykuły
Roztocza - charakterystyka, objawy alergii, walka z roztoczami kurzu domowego
Roztocza to nasi skryci współlokatorzy, z których
Alergia na pleśnie - objawy, diagnostyka, leczenie
Alergia na pleśń może dotyczyć zarówno dorosłych,
Alergia na roztocza - objawy, przyczyny, jak sobie z nią radzić?
Alergia na roztocza znajdujące się w kurzu jest ba