Zapytaj lekarza

7 4 0 , 1 8 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Analiza morfologii krwi i retikulocytów

Witam, proszę o analizę morfologii krwi oraz retikulocytów. Nie wszystkie wyniki są w normie. Mężczyzna 24 lata. Czy są obawy do niepokoju? poza normą są następujące: erytrocyty 6,01 (ref 4,5 - 5,8) mcv 79,4 (ref 80 - 98) mchc 36,1 (ref 31 - 36) rdw-sd 36,8 (ref 37 - 50) neu% 48,2 (ref 50 - 70) irf % frakcja niedojrzałych retik. 1,2 (ref 2 - 17) ret m% - ret. o średniej zawar. RNA 1,2 (ref 5 - 20) reszta wynikow w normie np: hemoglobina 17,2 (ref 14 - 18) hematokryt 47,7 (ref 40 - 53) lym% 40,8
MĘŻCZYZNA, 24 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! Niestety nie podał Pan pełnego wyniku morfologii, co uniemożliwia wiarygodną interpretację. Powinien Pan wiedzieć, że interpretacja morfologii to nie tylko analiza poszczególnych wartości, ale też wielu zależności. Proszę zatem skonsultować się z lekarzem, który zlecił wykonanie badania.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy