Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
niestety nie da się podać gotowych zaleceń dla pacjenta, nie widząc go.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Uczulenia przy Atopowym Zapaleniu Skóry – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Atopowe zapalenie skóry i zmiany skórne – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jak złagodzić świąd skóry u niemowlęcia? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak leczyć astmę, atopowe zapalenie skóry u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Atopowe zapalenie skóry: czy powinnam zmienić mleko, jakie podaję dziecku? – odpowiada Lek. Anna Syrkiewicz
- Jak skutecznie pozbyć się atopowego zapalenia skóry? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy takie objawy daje atopowe zapalenie skóry? – odpowiada Specjaliści Zespołu Emolium
- Czy u dziecka z AZS można stosować oliwkę? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Jak leczyć Atopowe Zapalenie Skóry? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy w chorobie AZS skóra całego ciała jest sucha? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Atopowe zapalenie skóry - choroby alergiczne, przyczyny, objawy, leczenie
Atopowe zapalenie skóry (AZS) to schorzenie, które...
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer...
AZS (atopowe zapalenie skóry) - objawy, przyczyny, leczenie
AZS to problem, który dotyka coraz więcej osób. St...