Atopowe zapalenie skóry u trzynastolatka - jak temu zaradzić?

Mój syn ma prawie 13 lat, od urodzenia cierpi ma AZS, mieszkamy w UK, zdiagnozowano go tutaj tylko jako ezema, smarujemy go oilatum itp, jeśli jest źle to elocom Maść ze sterydem, właściwie od dwóch lat jest gorzej, ale ostatnie 2 miesiące jest bardzo źle, jako tako skóra całej powierzchni ciała jest ok, ale jego twarz wygląda bardzo źle, właściwie cała czerwona i sucha... Dajemy mu leki na alergie i smarujemy różnymi kremami przeznaczonymi na egzemę, nikt nam tu nie pomaga, wszystko na własną rękę, nie wiemy co robić... Czekamy teraz na latopic tabletki dla niego... Proszę pomóżcie, bo nie wiemy co robić...
KOBIETA, 34 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty