Zapytaj lekarza

7 4 0 , 9 2 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania hormonów tarczycy i niedoczynność tarczycy w 30 tygodniu ciąży

Witam, Leczę się od kilku lat na niedoczynność tarczycy, obecnie jestem w 30tyg ciąży. Do tej pory przyjmowałam Eutyrox 112 i jodid 250, Moje ostatnie wyniki to: TSH 0,299 (norma 0,27-4,20), FT4 18,1 (norma 12,3-20,2), FT3 3,5 (norma 3,6-6,4). Lekarz kazał zwiększyć dawkę Eutyroxu na 2x w tyg 125, 5x w tyg 112, czy nie spowoduje to że wpadnę w nadczynność?
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Dzieci palących matek

 Sylwia Ogrodowczyk
Sylwia Ogrodowczyk Dietetyk

Szanowna Pani,

Myślę, że lekarz wie jak dozować leki w ciąży także proszę nie bać sie.

Pozdrawiam

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy