Zapytaj lekarza

7 3 7 , 0 5 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania krwi w drugim cyklu a zajście w ciążę

Od roku nie mogę zajść w ciążę. Mam 30 lat. Zrobiłam badania krwi w 2 dniu cyklu. Poniżej wyniki, które są poza normą referencyjną: (SHBG) 193 nmol/l 26.1 - 110.0 Testosteron (TST) 2.1 nmol/l Wartość referencyjna: 0.29 - 1.67 Siarczan dehydroepiandrosteronu (DHEAS) 405 ug/dl 98.8 - 340 O czym mogą świadczyć te wyniki? Będę wdzięczna za odpowiedź.
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Najlepszy moment na zajście w ciążę

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Konieczne jest rozszerzenie diagńostyki. Proponuje udac sie do lekarza ginekologa endokrynologa.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy